עיצוב הבית
עיצוב הבית , לא משנה אם כבר חשבנו מראש מה יהיה הסגנון שיהווה קו מנחה לתהליך, או שלא נתנו על כך את הדעת בכלל, אינו תהליך פשוט. יש כאלה שחושבים על כך לעומק, בוחנים את כל האופציות אפשריות לעיצוב הבית – החל מהתייעצות עם חברים, בחינת המוצג בתחום עיצוב הבית באינטרנט, במגזינים ולפעמים מרחיקים ובוחרים בבעל מקצוע שיעזור בעיצוב הבית, אחרי זמן רב של הבשלה והבנה עמוקה של התהליך שעומד לפניהם, הם בוחרים בצבע או טפטים שיתאימו לחזון ומתחילים בעיצוב הבית בפועל. אחרים פשוט קונים צבע בחנות הקרובה לבית, מורחים על הקיר במקצועיות (או שלא) מספר שכבות של הצבע שהיה הכי קרוב על המדף בחנות, לרוב משהו סטנדרטי, קרם או לבן, לאחר מכן מצמידים את הריהוט, שהוזז לטובת המשימה, לקירות בשלל תנוחות רנדומאליות ובזאת מסיימים.
אני חושבת שבעיצוב הבית יש צורך בשילוב מאוזן בין שתי הגישות הנ"ל. שתי הגישות יכולות להביא לחוסר שביעות רצון מעצם היותן קיצוניות מדי. ברגע שמתעמקים לעייפה בתהליך, בעיצוב הבית ובמשמעות שלו על החיים, הופכים אותו למהותי ממה שהוא צריך להיות. עיצוב הבית מאבד מהקלילות וההנאה שאמורה להיות חלק מתהליך התחדשות שכזה.
לעומת זאת, הגישה השניה לא מקדישה מספיק מחשבה לתהליך שבסופו של דבר משפיע על החיים בצורה כלשהי. אומנם לא צריך לקחת את עיצוב הבית ברצינות תהומית, אבל עיצוב הבית ללא השקעת מחשבה כלל היא בבחינת זלזול והדירה שלכם תשדר את זה. בשלב כלשהו תשימו לב שעיצוב הבית של חברים שלכם משקף משהו יותר מצורך בסיסי בצבע לקיר מתקלף וספה לשבת עליה, לעומת עיצוב הבית שלכם שלא משדר כלום כי הוא פשוט. שילוב נכון של הגישות, בעיצוב הבית, אומר שתעשו סקר קצר עד שתבינו פחות או יותר מהו כיוון עיצוב הבית שנוח לכם איתו ואז תשלבו הנאה וקלילות בשלב הביצוע.